Dnia 14.04.15r. na terenie naszej szkoły odbyły się warsztaty żywieniowe. Zajęcia prowadzone były przez dietetyka i kucharza z firmy Vege Polska.
Jedną z klas, która uczestniczyła w warsztatach była 4b. Dzieci dowiedziały się, że spożywanie nieprzetworzonej żywności roślinnej ( warzywa, owoce, zboża, orzechy, pestki) ma korzystny wpływ na zdrowie, a prawidłowe żywienie w dzieciństwie mają wpływ na ich stan zdrowia w przyszłości. Podczas warsztatów przygotowały koktajl z bananów, jabłek, szpinaku, komponowały sałatkę z różnych gatunków sałat polanych pysznym sosem na bazie musztardy, soku z cytryny, miodu z dodatkiem kurkumy, degustowały zdrowe słodycze – pralinki kokosowo – kakaowe z daktylami.
Warsztaty upłynęły w miłej, wesołej atmosferze.
Informacje przygotowała pani Sylwia Łabuś
na stronie opublikowała Agata Ziemek